Legere rieten voor Saxofoon en Klarinet

 

Légère rieten worden gemaakt van een synthetisch materiaal dat zich gedraagt als riethout in natte toestand. Légère rieten hebben geen porieën, waardoor ze ongevoelig zijn voor vuil en veranderingen in vochtigheidsgraad. Légère rieten hoeven dus ook niet te worden ingespeeld. 
Het fabricageproces is dusdanig nauwkeurig dat de sterkte buitengewoon constant is. Dit betekent dat u de Légère rieten kunt gebruiken als een referentie voor andere merken. Rieten vervaardigd van "echt" riethout zijn ook qua sterkte aan schommelingen onderhevig.

Légère rieten zijn leverbaar in 1/4 sterktes. Zie de vergelijkingstabel van Légère rieten met rieten van andere merken. De vuistregel voor het kiezen van juiste rietsterkte is 1/4 tot een 1/2 lichter kiezen dan de rietsterkte die u gewend bent om te gebruiken. Als voorbeeld: Speelt u Vandoren 3.0 dan is een Légère 2.75 of 2.50 vaak de beste keuze.

Légère maakt de volgende series met allemaal een andere klankkleur, projectie en respons: Signature, American Cut, Classic en Studio voor saxofoon en Signature, European Cut en Classic voor klarinet. Ook voor Duitse baan.