Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    rieten.nl - Woensdag 9 Oktober 2024

    De set-up van Gijs van Oosterhout ‘Niet op een eilandje gaan zitten, maar opletten wat er om je heen gebeurt’

    Wat is je achtergrond en wat houdt je op dit moment bezig?

    Gijs van Oosterhout: 'Ik ben geboren in 1997. Ik kom uit het dorpje Zegge. Op dit moment woon ik in Roosendaal. In 2018 ben ik afgestudeerd aan Codarts, Rotterdam. Toen ben ik eerst docent muziek gaan studeren. Daarna gewoon veel gaan spelen. Af en toe met DJ’s maar ook veel invalwerk, losse dingen. Schnabbelen met coverbands zoals Boomerang. Ik word vaak gevraagd als solist, doe studiowerk en ben ook veel bezig met blazensecties. Het meest is in de pophoek. Hartstikke leuk om te doen allemaal.

    ‘In 2020 kwam Bakermat op mijn pad. Daarmee ben ik de laatste jaren veel mee aan het toeren. De rest plan ik daar omheen.

    ‘Ik geef les bij de Roosendaal Music Academy. Samen met een paar andere docenten. Daarnaast geef ik les in Bergen op Zoom op de  muziekschool.

    ‘Ik neem thuis vaak dingen op in mijn studio, een soort veredelde slaapkamer met wat akoestische panelen en microfoons.

    ‘Ik studeer ook jazz, om de muziek interessant te houden. Bij Bakermat moet het commercieel blijven. Maar die vraagt altijd of ik het “zo jazz mogelijk” kan laten klinken. Een leuke uitdaging. Waar ligt de grens?

    ‘Ik luister veel naar Bob Reynolds. Wat hij bijvoorbeeld doet met John Mayer en tegelijkertijd ook op zijn eigen platen. Dat vind ik echt heel tof. Die combinatie tussen jazz en pop en alles wat daar tussenin zit.

    ‘In het derde jaar van het conservatorium ben ik van alt naar tenor geswitcht. Toen Bakermat langskwam speelde ik weer veel alt. Nu is het een beetje 50-50.

    ‘Ik wil ook graag zelf een eigen blazerssectie oprichten. En daarmee mensen begeleiden.’

    Welk(e) instrument(en) speel je het meest en wat is je huidige set-up? (rieten, mondstukken, instrumenten, ligatures, koffer (travelcase?)

    Altsax Selmer Mark VI 206.xxx
    Mondstuk Theo Wanne Durga 7
    Rieten D’addario Jazz select unfelt 3 soft

    Tenorsax Remy Veerman (2023)
    Mondstuk Otto Link 8
    Rieten D’Addario Jazz select unfelt 3 soft

    Bariton Jupiter
    Mondstuk Selmer S80 Hard Rubber F
    Rieten blauwe Vandoren 2 1/2

    Fluit Buffet Crampon

    Live microfoon: DPA 4099

    Studio microfoons: AEA R84 ribbon + Neumann TLM 102

    Wissel je weleens saxen, rieten of mondstukken voor bepaalde situaties?

    ‘Nee, ik doe zoveel mogelijk alles met één setup, dan kun je alle kanten op.’

    Hoe ziet je set-up eruit als je onderweg bent?

    ‘Ik heb mijn microfoon, zender, mixer, effecten, beltpacks, kabels en in-ears allemaal in één flightcase, dat meegaat in mijn handbagage. Met wieltjes eronder. Ik ben volledig plug-and-play. In clubs is er meestal geen geluidsman.’

    Wat wil je je medemuzikanten meegeven?

    ‘Probeer zoveel mogelijk plezier te hebben. Natuurlijk wil je natuurlijk het beste laten horen wat je kunt, maar het belangrijkste is dat je er iets leuks van maakt. Met wat je speelt vooral proberen om zoveel mogelijk toegevoegde waarde te geven aan de rest van de muziek. Dus zo min mogelijk op een eilandje gaan zitten, maar goed opletten wat er om je heen gebeurt. Of als je nou improviseert of met iemand samenspeelt.’

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Om je de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als je onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat je akkoord bent. Manage cookies