Blog

 1. KEY LEAVES

  KEY LEAVES is een familiebedrijf in Seattle (USA), gespecialiseerd in onderhoudsproducten voor rietinstrumenten. KEY LEAVES is opgericht door professioneel saxofonist Rulon Brown die ervaring opdeed als reparateur van rietinstrumenten. Het bekende 'plakkende kleppen probleem' gaf hem aanleiding een product te ontwikkelen dat dit euvel kon vermijden.

  De KEY LEAVES 'Saxofoon Kleppenwig' is een wig die de kleppen openhoudt zodat ze kunnen drogen. Dit reduceert het kleven van de polsters van C#, G# en Eb klep. Door het gebruik van een zacht materiaal als siliconen is er geen gevaar voor beschadiging en is de kleppenwig volledig afwasbaar.
  De kleppenwig is te gebruiken voor alt, tenor en baritonsaxofoon.
  KEY LEAVES ‘Spit Sponge’ polsterreinigingfleece is geschikt voor verschillende klepafmetingen en vermindert slijtage van de polsters.
  De bovenkant is gemaakt van absorberend materiaal voor het beter drogen van de polsters.
  De microvezel aan de onderkant is voor reiniging van het toongat.
  Verkrijgbaar voor saxofoon, klarinet, hobo, dwarsfluit en fagot.

   

  GAPCAP is een innovatieve eindplug voor saxofoon.
  • Individuele fixatie van de saxofoon in de koffer
  • Beschermt het octaafmechanisme tegen beschadiging in de koffer
  • Zorgt voor optimale ventilatie van het instrument
  • Geschikt voor elk merk saxofoon
  • Verkrijgbaar voor alt en tenorsaxofoon
  Team rieten.nl

   

  Lees meer »
 2. FILED vs UNFILED

  Sinds jaar en dag gebruik ik op de bariton Marca Superieur 3,5. Met een ebonieten Otto Link 7*, op een Selmer Mark 7 (die eigenlijk een M6 is, daarover ooit meer) met lage A. Erg zwaar, maar het resultaat is fantastisch. Een donker, “houten” geluid, met een mooie brede sound in het hoge register, prachtig voor solistisch optreden, maar erg zwaar en moeilijk te controleren in orkesten.

  Sinds de oprichting in 2019 speel ik bariton in het Paradox Jazz Orchestra, met een mooi gevulde concertagenda. Voor deze bigband wilde ik een wat helderder geluid, vanwege de functie in het orkest, en ook moest het wat comfortabeler zijn, je komt anders gewoon lucht tekort. Die noten staan er nu eenmaal, die moeten er wel zijn. Daarnaast staan de baritonpartijen meestal in het lage register, moeilijker te controleren met zware rieten.“Solistisch” speel ik meer in het hoge register en dan werkt het zware riet prima.

  Lichtere rieten

  Ik begon eerst lichtere rieten te gebruiken. (Marca Superieur 3, filed). Dat geeft weliswaar meer controle in het lage register maar in deze setup wordt de hoogte al gauw scheller en dunner, minder mooi en mengde minder goed in de saxofoonsectie.
  Over het merk Marca ben ik steeds tevreden geweest, daar ligt het niet aan; altijd goede kwaliteit riet, met relatief weinig “ongeschikte” rieten per doos. Daarom maar eens Marca Jazz 3 geprobeerd, de filed en unfiled.

  Filed/unfiled

  Maar wat is eigenlijk het verschil tussen “filed” en “unfiled” rieten?

  Zoals te zien op de foto is bij de filed rieten (ook wel “French Cut”) de schouder, het dikste gedeelte van het riet,
  Lees meer »
 3. Vandoren Kortingsactie

  Deze keer hebben wij de rieten van Vandoren nog scherper geprijsd. On ze toch al lage prijzen verlagen we met nog eens  5%!. De kortingsactie duurt tot en met 21 juni, en IEDEREEN kan direct profiteren!
  KORTINGSCODE ONBEPERKT* GELDIG t/m 23 JUNI 2022!
  * Je kunt meerdere keren gebruik maken van de code VANDORIETEN5
  Gebruik deze kortingscode tijdens het afrekenen
  Om op de hoogte te blijven, abonneer je op onze nieuwsbrief!
  Lees meer »